Fjern gengivelsesblokerende javascript og css fra indholdet over skillelinjen

Læs hvorfor det er vigtigt, at fjerne gengivelsesblokerende javascript og CSS, samt hvordan du kan gøre det.
Fjern gengivelsesblokeren javascript

Hvorfor er det vigtigt, at fjerne gengivelsesblokerende javascript samt CSS?

For at forstå hvorfor det er vigtigt, at fjerne gengivelsesblokerende javascript og CSS, så kræver det en smule forståelse for hvordan en webbrowser læser koden af dit website. Webbrowseren læser dit sites kode fra top til bund. Fjernelse af dette er en del af vores hastighedsoptimering.

Møder browseren en JavaScript eller CSS fil, når den læse hjemmesidens kode, så stopper den med at læse sidens kode mens den downloader og behandler filen. I stedet for at pause indlæsningen af webstedets indhold kunne browseren bruge sin tid mere effektivt på f.eks., at indlæse indhold, som er synligt for dem der lander på siden.

Af den grund vil disse filer altså medføre, at det vil tage længere tid, at få vist HTML for indholdet over skillelinjen på hjemmesiden, hvilket dermed også vil medføre, at hjemmesiden virker langsommere for dem der besøger den.

For at give dine besøgende så god en oplevelse som muligt, så hjælper det altså at optimere hjemmesidens gengivelsesblokerende Javascript og CSS filer, samt placeringen af dem i koden.

Test om din hjemmeside har gengivelsesblokerende Javascript og CSS

Du kan benytte Google PageSpeed Insights til at teste om din hjemmeside har gengivelsesblokerende Javascript og CSS filer. Har du problemer med sådanne filer, så vil Google PageSpeed Insights vise afsnittet “Eliminere gengivelseblokerende ressourcer” under deres funktion muligheder.

Hvordan fjerner man gengivelsesblokerende javascript samt CSS?

Du kan bruge plugins til at eliminere gengivelse blokerende Javascript og CSS. Her er mere om hvad disse plugins gør for, at fjerne disse ressourcer, så din hjemmeside kan performe bedre.

Fjernelse af gengivelsesblokerende JavaScript

Her er mere om hvad plugins til at fjerne gengivelse blokerende Javascript gør:

 • Udskyd: Her lader man HTML-parseren downloade JavaScript, men den går først igennem hele HTML filen før den udføre Javascriptet.
 • Async: Her lader man HTML-parseren udføre Javascriptet samtidigt med at den analyserer HTML-filen. Den stopper dermed ikke med at analysere mens den downloader Javascript filen.

Fjernelse af gengivelsesblokerende CSS

Det er en smule mere kompliceret, at fjerne gengivelse blokerende CSS, da man skal være forsigtig med ikke at udsætte de forkerte CSS elementer. For at fjerne gengivelseblokerende CSS bør man:

 1. Først og fremmest skal du identificere de stilarter, som er nødvendige for at gengive indhold over skillelinjen og disse stilarter skal stå på linje med HTML.
 2. Identificer CSS ressourcer, som er betingede. Det vil sige ressourcer, som er nødvendige kun til specifikke situationer eller enheder. 
 3. Alle de resterende CSS ressourcer skal indlæses asynkront. Det gøres oftest ved, at tilføje dem udskudt eller med asynkron Javascript. Det er meget teknisk, men der findes mange gode plugins, som du kan bruge til at gøre dette.

The customer is very important, the customer will be followed by the customer. As the land of the land, the mourning nor the corporal of the land, the pillow of the lion.

Indholdsfortegnelse

Play Video

Få en gratis analyse af, hvor hurtig din shop kan blive

  riised-mobile-image.jpg

  Live webinar "Alt om Google PageSpeed"

  Deltag i webinaret og bliv klogere på, hvordan du kan bruge Google PageSpeed til at øge omsætningen i din webshop.

  Få en gratis analyse af din webshops hastighed!

  Vi sender dig en live skærmoptagelse, hvor vi analyserer din shops hastighed og forklarer, hvordan du kan optimere den 🚀