Hvordan vi udfører hastighedsoptimering af hjemmesider

Læs mere om hvordan vi udfører hastighedsoptimeringer for vores kunder.
Læs om hastighedsoptimering

Alle hjemmesider er forskellige i forhold til indhold, design og kode. Dertil kommer webhotellet der også spiller en stor rolle på hjemmesidens hastighed. Når vi foretager hastighedsoptimering af hjemmesider, tager vi højde for det hele, og vælger ud fra erfaring og ekspertise blandt mere end 150 forskellige faktorer og parametre når vi optimerer.

Det lyder måske lidt uoverskueligt, ligesom det hurtigt kan blive en masse tekniske termer man skal sætte sig ind i, så derfor har vi valgt at lave denne korte guide til at forklare lidt nærmere om hvad præcis det er vi tilbyder vores kunder, og hvordan vi formår at barbere flere sekunder af indlæsningstiden på de fleste projekter vi arbejder på.

Hastighedsoptimering af hjemmesider – Indhold

Når det gælder hastighedsoptimering af hjemmesider vedrørende indholdet på siden, snakker vi altså om tekst, billeder, videoer og den grafik der bruges til selve designet. Mange gange er det her vi finder de største syndere, og altså her hvor vi virkelig kan optimere hastigheden på den givne hjemmeside.

For eksempel kan det dreje sig om komprimering af billederne, da man ved at reducere filstørrelsen kan spare både båndbredde og indlæsningstid. Det samme gør sig gældende for store videofiler, der måske kan konverteres til et mere pladsbesparende format, eller gøres mindre på andre måder.

Selve designet på siden kan også være skabt uden henblik på hastighed, og det kan vi altså også hjælpe med. Mange gange er det de samme elementer der går igen på alle sider, og hvis der er problemer med dem, kan det have en stor effekt, uanset om man læser et blogindlæg eller kigger på et specifikt produkt i en webshop.

Hastighedsoptimering af hjemmesider – Opsætning

I dag benytter mange hjemmesider et CMS system, som eksempelvis WordPress eller lignende, og her er der mange parametre man kan flytte rundt på, for at få en god balance mellem ydeevne og førstehåndsindtrykket.

Noget af det vigtigste vi arbejder med ved hastighedsoptimering af hjemmesider når det kommer til selve opsætningen, er at sikre at der bliver benyttet en form for Caching, som kan gøre indlæsningen gevaldigt hurtigere ved at gemme en lokal kopi af de seneste ændringer, så man ikke skal kontakte databasen hver gang man besøger siden.

Parallelt med Caching kommer Minimering. Dette begreb dækker over at komprimere kildekoden på webstedet. Mange gange er der benyttet diverse moduler og temaer, der alle sammen er programmeret af forskellige udviklere, med forskellige filosofier. Ved at minimere disse filer, kan man spare markant plads, og på den måde få en hurtigere hjemmeside.

Det kan også være vigtigt at få opsat en CDN tjeneste på hjemmesiden, og det kan vi også være behjælpelige med. En CDN kan være nødvendig på store hjemmesider, men inden vi opsætter denne tjeneste, er det selvfølgelig med kundens godkendelse.

Ligeledes er det også fornuftigt at sikre alle plugins, moduler og temaer er opdateret og altså kører på den nyeste udgave. Det kan mange gange løse en masse problemer, og vi kan håndtere hele processen, fra backup af eksisterende, til implementering af de nye udgaver.

Hastighedsoptimering af Webhotellet

Hastighedsoptimering af hjemmesider er også specielt vigtigt for at optimere databasen. Med tiden som en hjemmeside bliver brugt, kan databasen der indeholder alle de vigtige informationer vokse sig stor og uoverskuelig. Der kan også opstå interne fejl i databasen, så det anbefales at man renser den fra tid til anden, og også løber den efter for potentielle pladsbesparende handlinger.

DNS opsætning kan i nogle tilfælde være nødvendigt i forbindelse med implementering af CDN tjenester eller andre tredjeparts systemer der har brug for adgang til DNS reglerne. Disse regler kan være indviklede, og én enkelt forkert opsætning kan ødelægge hele siden. Så når vi optimerer DNS indstillingerne, tager vi selvfølgelig altid backups så der ikke sker uheld.

En anden væsentlig ting er at opsætte nogle regler for hvordan webhotellet skal styre filer der allerede har været indlæst af brugerne på hjemmesiden. Ved at ændre i “.htaccess” reglerne for webhotellet, kan man sætte udløbsperioden på grafik og andre elementer, og på den måde sikre at besøgende kan benytte logoet de hentede sidste gang de besøgte siden, og altså ikke skal hente det samme logo hver gang.

Læs mere om alle de forskellige fordele der er ved at hastighedsoptimere din hjemmeside.

Afsluttende ord

Det var kort om hvilken slags arbejde vi udfører når vi optimerer en hjemmeside for bedre hastighed. Der findes, som nævnt tidligere, mere end 150 forskellige elementer, parametre og faktorer der alle kan spille en rolle. Med andre ord afhænger det altså af det individuelle webhotel og selve hjemmesiden, når vi finder frem til hvilke ting der skal ændres.

The customer is very important, the customer will be followed by the customer. As the land of the land, the mourning nor the corporal of the land, the pillow of the lion.

Indholdsfortegnelse

Play Video

Få en gratis analyse af, hvor hurtig din shop kan blive

    riised-mobile-image.jpg

    Live webinar "Alt om Google PageSpeed"

    Deltag i webinaret og bliv klogere på, hvordan du kan bruge Google PageSpeed til at øge omsætningen i din webshop.

    Få en gratis analyse af din webshops hastighed!

    Vi sender dig en live skærmoptagelse, hvor vi analyserer din shops hastighed og forklarer, hvordan du kan optimere den 🚀