Hastighedsoptimering effekt på SEO – Data-beviste facts

Hjemmesidens hastighed spiller en væsentlig rolle for søgemaskineoptimering (SEO). Din hjemmesides hastighed har en direkte såvel som indirekte effekt på dine placeringer i søgeresultaterne. Af denne grund bør optimering af hastighed være en fundamental komponent i enhver SEO-taktik.
Interaction to next paint

En nøglekomponent i søgemaskineoptimering (SEO) er hastighed. Hurtigt indlæsende hjemmesider sikrer ikke kun en forbedret brugeroplevelse, men belønnes også med højere placeringer i søgeresultaterne.

Denne artikel dykker ned i, hvordan optimering af hjemmesidens hastighed kan forbedre din SEO og hvilke statistikker der understøtter denne sammenhæng.

Hastighedens direkte fordele på SEO

Hjemmesidens hastighed viser, hvor hurtigt en side indlæses for en bruger. Google har længe understreget vigtigheden af sidehastighed som en rangeringsfaktor. Her kan man bruge Google PageSpeed Insights til at måle hvor hurtig Google vurderer ens hjemmeside til at være. 

Forskning viser, at hjemmesider med en indlæsningstid på 2 sekunder eller mindre typisk opnår bedre placeringer i søgeresultaterne.

Kilde: https://www.sitecentre.com.au/blog/site-speed-ranking-factor

Det hænger også godt sammen med, at Google flere gange har sagt, at hastighed er en af de vigtigste parametre de måler på, når de skal rangere hjemmesider i søgeresultaterne. 

Hastighedens indirekte fordele på SEO

Hjemmesidens hastighed påvirker direkte brugeroplevelsen, hvilket dermed indirekte påvirker SEO. En forsinket sideindlæsning kan føre til højere bounce rater og lavere gennemsnitlig tid på siden. Data indikerer, at 53% af de mobile brugere forlader en side, hvis den tager mere end 3 sekunder at indlæse.

Kilde: https://www.marketingdive.com/news/google-53-of-mobile-users-abandon-sites-that-take-over-3-seconds-to-load/426070/

Det fører ikke bare til mistet konverteringer og frustrerede besøgende, men påvirker også SEO. 

Det skyldes, højere bounce rater og lavere gns. tid på siden viser Google, at de besøgende ikke finder det på hjemmesiden, som de er på udkig efter. Dermed vil Google nedprioritere denne side fremfor sider, som har en lav bounce rate.

Cases: Hastighedsoptimering effekt på placeringer

Vi behøver dog ikke kun at fremhæve studier og udgivelser fra Google, når vi skal snakke om en hastighedsoptimering effekt på placeringer. Vi kan også tage et kig på de hjemmesider, som vi har lavet hastighedsoptimering for.

Her er et par eksempler:

Hastighedsoptimering af AnonCPH.com 

Vi har udført en hastighedsoptimering for anoncph.com, hvor vi opnåede følgende hastigheds resultater:

Hastighed på computer: Fra 66/100 til 99/100

Hastighed på mobil: Fra 23/100 til 91/100

Allerede kort tid efter denne hastighedsoptimering havde de oplevet en 100% stigning i deres søgeord på position 1-3.

Læs hele casen her.

Hastighedsoptimering af Thejewelleryroom.com 

Vi har udført en hastighedsoptimering for thejewelleryroom.com, hvor vi opnåede følgende hastigheds resultater:

Hastighed på computer: Fra 72/100 til 98/100

Hastighed på mobil: Fra 21/100 til 82/100

Kort tid efter denne hastighedsoptimering havde hjemmesiden fået 100 nye søgeord i top tre på Google, samt en stigning i den organiske trafik på 140%.

Læs hele casen her.

Konklusion:

Hjemmesidens hastighed er en afgørende faktor for SEO. Hastigheden af din hjemmeside påvirker dine rangeringer både indirekte og direkte. Derfor bør hastighedsoptimering være en integreret del af enhver SEO-strategi.

The customer is very important, the customer will be followed by the customer. As the land of the land, the mourning nor the corporal of the land, the pillow of the lion.

Indholdsfortegnelse

Play Video

Få en gratis analyse af, hvor hurtig din shop kan blive

    riised-mobile-image.jpg

    Live webinar "Alt om Google PageSpeed"

    Deltag i webinaret og bliv klogere på, hvordan du kan bruge Google PageSpeed til at øge omsætningen i din webshop.

    Få en gratis analyse af din webshops hastighed!

    Vi sender dig en live skærmoptagelse, hvor vi analyserer din shops hastighed og forklarer, hvordan du kan optimere den 🚀