Hvordan vi udfører hastighedsoptimering af hjemmesider

Alle hjemmesider er forskellige i forhold til indhold, design og kode. Dertil kommer webhotellet der også spiller en stor rolle på hjemmesidens hastighed. Når vi optimerer hjemmesider, tager vi højde for det hele, og vælger ud fra erfaring og ekspertise blandt mere end 150 forskellige faktorer og parametre når vi udfører hastighedsoptimering af hjemmesider.

Det lyder måske lidt uoverskueligt, ligesom det hurtigt kan blive en masse tekniske termer, man skal sætte sig ind i. Derfor har vi valgt at lave denne korte guide for at forklare lidt nærmere om, hvad præcis det er vi tilbyder vores kunder, og hvordan vi formår at barbere flere sekunder af indlæsningstiden på alle de hjemmesider, vi arbejder på.

Hastighedsoptimering af hjemmesider – Indholdet

Når det gælder hastighedsoptimering af hjemmesider og indholdet på siden, snakker vi om tekst, billeder, videoer og den grafik, der bruges til selve designet. Mange gange er det her, vi finder de største syndere, og her vi virkelig kan optimere hastigheden på den givne hjemmeside.

En specifik ting vi gør, som gør arbejdet meget nemmere for dig, er at “Riised Performance” automatisk optimerer dine billeder når du ligger dem ind i dit medie bibliotek.

Selve designet på siden kan også være skabt uden henblik på hastighed, og det kan vi også hjælpe med. Mange gange er det de samme elementer der går igen på alle sider, og hvis der er problemer med dem, kan det have en stor effekt, uanset om man læser et blogindlæg eller kigger på et specifikt produkt i en webshop.

Hastighedsoptimering af hjemmesider – Opsætningen

I dag benytter mange hjemmesider et CMS system, som eksempelvis WordPress eller lignende, og her er der mange parametre, man kan flytte rundt på, for at få en god balance mellem ydeevne og førstehåndsindtrykket. Vi hjælper blandt andet med:

 • Optimering af WordPress konfigurationen
 • Indstilling af side caching og tuning
 • CSS og JavaScript minimering, optimering og tuning
 • Optimering af WordPress temaet
 • Optimering og opdatering af plugins
 • Opsætning/Optimering af CDN tjeneste
 • Optimering af indstillinger til Googles Core Web Vital system

Noget af det vigtigste vi arbejder med, når det kommer til selve opsætningen, er at sikre at der bliver benyttet en form for Caching, som kan gøre indlæsningen gevaldigt hurtigere ved at gemme en lokal kopi af de seneste ændringer, så man ikke skal kontakte databasen, hver gang man besøger siden.

Parallelt med Caching kommer minimering. Dette begreb dækker over at komprimere kildekoden på webstedet. Mange gange er der benyttet diverse moduler og temaer, der alle sammen er programmeret af forskellige udviklere med forskellige filosofier. Ved at minimere disse filer, kan man spare markant plads og på den måde få en hurtigere hjemmeside.

Ligeledes er det også fornuftigt at sikre alle plugins, moduler og temaer er opdateret og således kører på den nyeste udgave. Det kan mange gange løse en masse problemer, og vi kan håndtere hele processen fra backup af eksisterende til implementering af de nye udgaver.

Hastighedsoptimering af hjemmesider – Webhotellet

Med tiden – som en hjemmeside bliver brugt – kan databasen, der indeholder alle de vigtige informationer vokse sig stor og uoverskuelig. Der kan også opstå interne fejl i databasen, så det anbefales at man renser den fra tid til anden, og ligeledes løber den efter for potentielle pladsbesparende handlinger. Vi hjælper blandt andet med:

 • Optimering og vedligehold af databasen
 • Avanceret komprimering of caching af databasen
 • Optimering af .htaccess filen
 • Indstilling af serverens komprimering
 • Indstilling og optimering af DNS

DNS opsætning kan i nogle tilfælde være nødvendigt i forbindelse med implementering af CDN tjenester eller andre tredjeparts systemer, der har brug for adgang til DNS reglerne. Disse regler kan være indviklede, og én enkelt forkert opsætning kan ødelægge hele siden. Så når vi optimerer DNS indstillingerne, tager vi selvfølgelig altid backups, så der ikke sker uheld.

En anden væsentlig ting er at opsætte nogle regler for hvordan webhotellet skal styre filer, der allerede har været indlæst af brugerne på hjemmesiden. Ved at ændre i “.htaccess” reglerne for webhotellet, kan man sætte udløbsperioden på grafik og andre elementer, og på den måde sikre at besøgende kan benytte logoet de hentede sidste gang de besøgte siden, og derfor ikke skal hente det samme logo hver gang. Derfor er hastighedsoptimering af hjemmesider også vigtigt i forhold til webhotellet og din database.

Læs mere om alle de forskellige fordele der er ved hastighedsoptimering af hjemmesider.

Afsluttende ord

Det var kort om hvilken slags arbejde vi udfører, når vi optimerer en hjemmeside for bedre hastighed. Der findes, som nævnt tidligere, mere end 150 forskellige elementer, parametre og faktorer, der alle kan spille en rolle. Med andre ord afhænger det altså af det individuelle webhotel og selve hjemmesiden, når vi finder frem til, hvad der skal til for at levere en hastighedsoptimering af hjemmesider.